Pekara Sunce počela je sa radom kao zanatska radnja 1997. godine i na samom početku zapošljavala je 5 radnika. U to vrijeme bila je to jedina privatna pekarska radnja u regiji, čiji je kvalitet i širok asortiman pekarskih proizvoda ostao prepoznatljiv kod naših kupaca, koji nam se uvijek, zadovoljno vraćaju. Sredinom 2001 godine, vlasnik ove porodične firme , pekaru preseljava u savremeni poslovni objekat površine 1000 m2 proizvodnog, prodajnog, skladišnog i administrativnog prostora. Zanatska radnja prerasta i registruje se kao proizvodno preduzeće GRABOVAC d.o.o. Samim tim dolazi do uspona firme i širenja proizvodnje, ne samo za potrebe opštine Srbac, nego i za potrebe susjednih opština. Ova firma danas zapošljava 35 radnika raznih profila, svi su u stalnom radnom odnosu i za njih se uplaćuju obaveze prema fondovima i državi.

Proizvodni pogoni pekare opremljeni su najsavremenijom italijanskom i slovenačkom opremom, te je cijeli proizvodni proces automatizovan. Sa plasmanom preko 20 vrsta hljeba i oko 100 vrsta peciva slanog i slatkog programa, kao torti i kolača, bez problema nalazi kupce u opštini Srbac i djelovima opština Gradiška i Laktaši. Organizatori proizvodnje i menadžerski tim, prisustvuju svim sajmovima i seminarima u zapadnoevropskim zemljama i stečena znanja i iskustva prenose u praksu.

Preduzeće Grabovac d.o.o. učestvuje u brojnim infrastrukturnim , humanitarnim i sportskim akcijama, čime pokazuje opredjeljenost za razvoj svoga mjesta i podršku građanima kada im je ona najpotrebnija. Kao primjer navodimo učešće ekipe pekare SUNCE na najvećoj sportskoj manifestaciji opštine Srbac, ljetnjem turniru u malom fudbalu i to sa puno uspjeha. Sponzorišući ekipu, pronosi se ujedno i ime firme, pogotovo što je ekipa SUNCE čest pobjednik ili je u samom vrhu.

Za svoj rad pekara SUNCE dobila je brojna priznanja, diplome i zahvalnice. Ipak izdvajamo priznanja za poslovni uspijeh, koji je pekara osvojila na sajmu AGROS 2006 u Banjaluci, gdje je osvojila zlatnu medalju za veoma traženi DOMAĆI HLJEB i dvije bronzane medalje za TOST i SAĆ HLJEB. U narednom periodu firma ne planira širiti proizvodni prostor, ali planira znatnije proširenje pekarskih, a posebno slastičarskih i konditorskih proizvoda u cilju što boljeg udovoljavanja savremenom tržištu. Takođe je planirano podizanje kvalitete proizvoda, koji će zadovoljavati evropske standarde.

Tokom 2011 godine naše preduzeće je u saradnji sa renomiranom konsultantstkom kućom ABC Project Banja Luka uspješno izvršilo implementaciju standarda ISO9001:2008, ISO22000:2005 i HACCP principa i certificirano od strane austrijskog certifikacijskog tijela Quality Austria.

 
MISIJA
Naša misija je proizvodnja prirodnih, zdravstveno bezbjednih i ukusnih pekarsko-poslastičarskih proizvoda čija konzumacija pruža svakodnevno zadovoljstvo našim kupcima.

VIZIJA
Naša misija je proizvodnja prirodnih, zdravstveno bezbjednih i ukusnih pekarsko-poslastičarskih proizvoda čija konzumacija pruža svakodnevno zadovoljstvo našim kupcima.
POLITIKA KVALITETA I BEZBJEDNOST HRANE 

KUPCI
Naše preduzeće Grabovac d.o.o. Pekara Sunce zasniva svoje poslovanje na snabdijevanju potrošača pekarskim i poslastičarskim proizvodima visokog kvaliteta, uvijek sa težnjom da zadovoljimo sve zahtjeve potrošača u pogledu kvaliteta proizvoda, načina pakovanja i dostave naših proizvoda. Uvijek i bez kompromisa vodimo računa o zdravstvenoj ispravnosti naših proizvoda što je i obaveza svih zaposlenih u našem preduzeću. Trudićemo se da širokim asortimanom proizvoda koji imaju dodatnu vrijednost u bogatstvu svojih biološki vrijednih sastojaka obogatimo našu ponudu i ispunimo želje korisnika naših proizvoda.

DOBAVLJAČI
U naše proizvode ugrađujemo samo najkvalitetnije sirovine a odnose sa našim dobavljačima uvijek izgrađujemo na jednom zdravom partnerskom nivou. Zajednički sa dobavljačima radimo na razvoju novih proizvoda koristeći najbolje tehnike, iskustvo, znanje i tradiciju koju imaju dobavljači sirovina koje se koriste u našoj proizvodnji.

ZAPOSLENI
Svim zaposlenim radnicima u našem preduzeću omogućavano stručno usavršavanje specifično za vrstu posla koju obavljaju. Bezbjednost na radnom mjestu, poštovanje radnih kolega, ugodna radna atmosfera je uslov za kvalitetno i odgovorno obavljanje radnih zadataka i predstavlja naše prioritete. Svi zaposleni su obavezni da se pridržavaju propisanih procedura poslovanja našeg preduzeća.
Svi naši proizvodi se izrađuju u skladu sa zakonskim propisima o bezbjednosti hrane i kvalitetu proizvoda u Bosni i Hercegovini sa posebnim aspektom na visok nivo higijene u proizvodnji, prodaji i distribuciji naših proizvoda.

LOKALNA ZAJEDNICA I ŽIVOTNA SREDINA
Primjena usvojenih standarda sistema upravljanja kvalitetom i bezbjednošću hrane prema zahtjevima ISO 9001:2008 i ISO 22000:2005 predstavlja obavezu za sve zaposlene u našem preduzeću Grabovac d.o.o Pekara Sunce. Svojim postupcima i tehnologijama koje koristimo vodimo računa o zaštiti životne sredine u skladu sa zakonima i očekivanjima lokalne zajednice u kojoj poslujemo.
DESIGNED AND DEVELOPED BY: LINK (web) STUDIO