O Nama

Misija

Proizvodimo prirodne, ukusne i zdravstveno bezbjedne pekarsko-poslastičarske proizvode koji pružaju svakodnevno zadovoljstvo našim kupcima.

 

Vizija

Kroz proizvodnju kvalitetnih i zdravstveno ispravnih prehrambenih proizvoda, poštujući zahtjeve najviših svjetskih standarda, želimo postaviti svijetao primjer savremenog, društveno odgovornog poslovanja, te biti čvrst oslonac svojoj lokalnoj zajednici.

Posvećeni kvalitetu naših pekarskih proizvoda i poslastica!

Priču o pekari “Sunce”, u više od 20 godina njenog postojanja, ispisali su nebrojeni sati bespoštednog truda, rada, predanosti i posvećenosti kvalitetu svih pekarskih proizvoda i poslastica koji su nosili naše ime i logo. To je, takođe, priča o porodici, prijateljstvu, dobrim komšijskim odnosima, pažnji prema svojoj zajednici, održanim obećanjima i ispunjenim očekivanjima.

Sada već davne 1997. godine, sa mnogo ljubavi i velikim planovima i željama, napravili smo i prodali svoj prvi hljeb. Naša, tada mala pekara, brojala je svega pet zaposlenih, ali je ponosno nudila najveći asortiman pekarskih proizvoda u našem dijelu regije. Prepoznavši kvalitet, prije svega proistekao iz predanosti ovom plemenitom zanimanju, naši su nam se kupci vraćali svih ovih godina sa osmijehom, koji smo sa lakoćom stavljali na lica svih onih koji prvi put uđu na naša vrata.

Kao što to mora da se desi u svakom odgovorno vođenom poslu, pekara Sunce ubrzo je povećala obim proizvodnje, zaposlila mnogo više naših sugrađana, te proširila svoje prodajne i proizvodne kapacitete. Naši proizvodi svojim su se kvalitetom probili i van Srpca, na područja okolnih opština i trpeze svih onih sa istančanim ukusom za prirodno i kvalitetno.

Danas, u našoj ponudi možete pronaći više od 20 vrsta hljeba, oko 100 vrsta peciva slanog i slatkog programa, torte i kolače podjednako neodoljivog ukusa i izgleda, koje svakog jutra za vas pripremaju, aranžiraju i dostavljaju vrijedne ruke naših 40 zadovoljnih radnika koji su, tokom svih ovih godina, međusobno postali više od kolega iz radnog kolektiva, a sa našim kupcima daleko više od poznanika i komšija.
Porodičnu atmosferu naše kompanije oduvijek smo nastojali proširiti na lokalnu zajednicu, te u nju primiti sve vrijedne ljude dobrih namjera. Pekara “Sunce” učesnik je brojnih infrastrukturnih, humanitarnih i sportskih akcija kojima dajemo svoj doprinos razvoju svog mjesta i podršku svojim sugrađanima.

Godine iza nas donijele su pregršt vrijednih nagrada i priznanja za kvalitet rada pekare “Sunce”, koliko na lokalnom, toliko i na internacionalnom planu. Da bismo održali nivo proizvodnje kojim se ponosimo, uspješno smo implementirali standarde ISO9001:2008 i ISO22000:2005, kao i međunarodno priznati HACCP princip, koji su nam dodatna garancija kvaliteta i profesionalne proizvodne organizacije.

Naša priča se nastavlja. Nastavlja se jer smo pokazali da je moguće spojiti stroge standarde u proizvodnji sa ugodnom radnom atmosferom, osjećajem zadovoljstva u cijelom kolektivu i dokazali da tako, i jedino tako, je moguće doći do neospornog kvaliteta, kako u radnim procesima, tako i u svakom od proizvoda koji nosi naše ime. Nastavlja se i kroz našu lokalnu zajednicu, u kojoj živimo i koja živi uz nas. Nastavlja se i kroz Vas, koji nam prvi put kucate na vrata.

Dobrodošli u pekaru “Sunce”!