Sertifikati

Visok nivo kvaliteta proizvoda koji smo dostigli tokom dvije decenije svog rada nastojimo održati i unaprijediti politikom striktno organizovanih proizvodnih procesa. Upravo iz ovog razloga, tokom 2011. godine, izvršili smo implementaciju standarda ISO9001:2008, ISO22000:2005 i HACCP principa, sertifikovanog od strane austrijskog sertifikacijskog tijela Quality Austria.

Standard ISO9001:2008 je međunarodni standard koji sadrži zahtjeve za sistem upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji koje kompanija mora da ispuni kako bi uskladila svoje poslovanje sa međunarodno priznatim normama. Ovaj sistem čine jasno definisana organizaciona struktura, odgovornosti pojedinih subjekata u kompaniji, procesi i resursi potrebni za upravljanje kompanijom.

Standard ISO22000:2005 je međunarodni standard koji sadrži zahtjeve za sistem upravljanja bezbjednošću hrane koji su priznati širom svijeta i koji harmonizuju ključne zahtjeve različitih standarda u vezi sa zdravstvenom bezbjednosti hrane u različitim zemljama i regionima.

Primjena HACCP principa omogućava preventivan pristup u spriječavanju nastanka neželjenih situacija u pogledu bezbjednosti hrane, te predstavlja zakonsku obavezu za sve subjekte u poslovanju sa hranom u Bosni i Hercegovini, zemljama u okruženju i Evropskoj uniji.

2020. godine smo se pridružili Bisnode grupi bonitetno izvrsnih preduzeća. Certifikat bonitetne izvrsnosti kompanije Bisnode u poslovnom svijetu predstavlja dokaz o natprosječnoj kvaliteti poslovanja kompanije. Međunarodno priznatom praksom certificiranja poslovni subjekti potvrđuju svoj ugled i stiču dodatno povjerenje kako u domaćem, tako i u inostranom poslovnom okruženju.